Млинці з сирним кремом та червоною ікрою
Інгредієнти:
Для млинців:
- 1 чашка борошна
- 1 чашка молока
- 1 яйце
- 2 столові ложки олії
- 1 чайна ложка цукру
- 1/2 чайної ложки розпушувача тіста (за бажанням)
- Невелика щіпка солі
Для сирного крему:
- 200 г сиру
- 2 столові ложки сметани або йогурту
- 1 столова ложка меду
- 1 чайна ложка ванільного цукру (за бажанням)
- Сік половини лимона
Для подачі:
- 100 г червоної ікри
- Свіжа зелень та скибочки лимона для прикраси
Інструкції:
-
У мисці змішайте борошно, розпушувач тіста (якщо використовуєте), цукор і дрібку солі. Додайте яйце, молоко та олію. Перемішайте, поки не вийде гладке тісто без грудочок.
-
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Вилийте невелику кількість тіста на сковороду і рівномірно розподіліть його, щоб вийшли тонкі млинці. Обсмажуйте з обох боків до золотистої кірки. Повторюйте процес, доки не приготуйте всі млинці.
-
Для сиру збийте сир, сметану або йогурт, мед, ванільний цукор (за бажанням) і сік лимона до отримання однорідної маси.
-
Складіть млинці на тарілку і нанесіть на кожен млинець невелику кількість сиру.
-
Покладіть зверху трохи червоної ікри, створюючи барвистий контраст із білі блінами.
-
Прикрасьте страву свіжою зеленню та скибочками лимона.
-
Подавайте млинці з сирним кремом та червоною ікрою теплими, щоб насолодитися м'якими млинцями та поєднанням ніжного крему з яскравою ікрою.
Ця страва ідеально підходить для святкового сніданку або легкої вечері, і вона обов'язково порадує гурманів!