Італійська паста з морським гребінцем

Категорії
Зміст
  1. Зовнішній вигляд
  2. Калорійність
  3. Корисні властивості
  4. Рецепт
  5. Інгредієнти:
  6. Приготування:

Паста з морськими гребінцями - це вишукана страва з італійської кухні, яка обов'язково порадує всіх любителів морепродуктів. Ароматна і соковита начинка з свіжих морських гребінців і ароматних трав, тонко змішана з аль-денте пастою, створюють ідеальне поєднання смаків і текстур. Страву можна приготувати з використанням різних видів пасти та додати свіжі томати, часник, оливкову олію та пармезан для більш насиченого смаку. Ця страва нікого не залишить байдужою, вона ідеально підійде для святкової вечері або вечері вдвох.

Зовнішній вигляд

Страдо пасти з морським гребінцем зазвичай виглядає дуже апетитно та привабливо. Паста, як правило, має спагетті форму і подається з соковитими шматочками морського гребінця, які надають страві свіжості та аромату. Крім того, у блюді можуть використовуватися різні інгредієнти, такі як помідори, часник, оливки, базилік тощо, які доповнюють смакові якості морського гребінця та створюють привабливий візуальний образ.

Калорійність

Калорійність страви "Паста з морським гребінцем" може змінюватись в залежності від інгредієнтів і порції. Однак, в середньому, одна порція цієї страви (близько 200-250 г) містить близько 400-500 калорій. Це пов'язано з високим вмістом вуглеводів у пасті, а також білків та жирів у морському гребінці та соусі, який часто готують з додаванням вершків та сиру. У будь-якому випадку, варто пам'ятати про міру і дотримуватися балансу в раціоні.

Корисні властивості

Става паста з морським гребінцем має кілька корисних властивостей. По-перше, морський гребінець є багатим джерелом білка, цинку та вітамінів B12 і С. Вітамін B12 особливо важливий для здоров'я нервової системи, а цинк допомагає зміцнити імунітет. Крім того, паста містить вуглеводи, необхідні для енергії, та рослинні волокна, які допомагають підтримувати здоровий рівень холестерину в крові. Однак, варто враховувати, що паста містить велику кількість вуглеводів, тому помірність у вживанні є важливим аспектом для тих, хто стежить за своїм здоров'ям та фігурою.

Рецепт

Інгредієнти:

  • Спагетті - 300 г
  • Морський гребінець - 200 г
  • Часник - 2 зубчики
  • Лук-порей - 1 стебло
  • Вершкове масло - 2 столові ложки
  • Вершки (20-25%) - 100 мл
  • Біле сухе вино - 50 мл
  • Сіль - до смаку
  • Перець - за смаком
  • Пармезан - 50 г

Приготування:

  1. Спагетті зваріть у киплячій підсоленій воді до готовності, згідно з інструкцією на упаковці. Відкиньте на друшляк, зберігаючи склянку води.

  2. Очистіть морський гребінець і наріжте його на шматочки.

  3. У сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло, додайте дрібно нарізаний часник та цибулю-порей. Обсмажуйте 2-3 хвилини, доки вони не стануть м'якими.

  4. Додайте морський гребінець і обсмажуйте 2-3 хвилини, поки не стане золотистим.

  5. Додайте біле вино і дайте йому трохи википіти. Потім додайте вершки і варіть 2-3 хвилини, поки соус не загусне.

  6. Додайте спагетті в сковороду соусу, перемішайте і нагрійте 1-2 хвилини на середньому вогні, поки спагетті не нагріються.

  7. За бажанням посоліть та поперчіть страву.

  8. Злийте воду, що залишилася, зі спагетті в склянку і додайте її поступово в блюдо, якщо необхідно, щоб соус став рідкішим.

  9. Подавайте пасту на тарілки та посипте тертим пармезаном.

Приємного апетиту!

Коментарі
Поки немає відгуків
Написати коментар
Ім'я*
Email
Введіть коментар*